Ενημέρωση αναφορικά με τις ομαδικές αγωγές

Ενημέρωση αναφορικά με τις ομαδικές αγωγές

 

Έχοντας ολοκληρώσει την κατάθεση των προτάσεων της πρώτης ομαδικής αγωγής καθώς και την προσθήκη αντίκρουση των  ισχυρισμών όπου κατετέθησαν από την πλευρά των εναγομένων τραπεζών, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας γνωστοποιήσουμε ότι η δεύτερη ομαδική αγωγή κατατέθηκε στης 07/08/2017 από την νομική υπηρεσία του Φορέα μας με 89 ενάγοντες.

 

Η διαδικασία έγινε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με γενικό αριθμό κατάθεσης 566776/17 και ειδικό αριθμό 7367/17

 

Οι συμμετέχοντες στις ομαδικές αγωγές, θα ενημερώνονται από το νομικό μας τμήμα
( Σοφοκλέους 5, 7ος όροφος), για ο,τι αφορά την εξέλιξη των νομικών διαδικασιών. 

 

Το καθήκον της Αλήθειας, επιβάλλει άμεσα την καταμήνυση επί απάτη απάντων και απασών των ψευδολόγων και αυτό θα πράξουμε ταχέως, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι επειδή  προσλάβαμε την ιδιότητα του ενάγοντος έκαστος από εμάς, να τηρήσουμε μέχρι το τέλος τις δικονομικές διαδικασίες, δηλαδή, πέραν της καταμήνυσης των δραστών και των επίορκων, να αντιμετωπίσουμε τις προτάσεις και τις αλλοιώνουσες την αλήθεια αντιρρήσεις των τραπεζιτών και αυτό πράττουμε με συνέπεια και κόπο.

 

Ο Αγώνας συνεχίζεται υπέρ του Δικαίου, της Ηθικής και των Αρχών του Ανθρωπισμού, του Πολιτισμού και της αληθινής Προόδου.

 

Εκ του νομικού τμήματος

 

 

Μη Κερδοσκοπικός Φορέας,
Διεκδίκησης Δικαίου και ανθρωπίνων αξιών

 

 

 

Επείγουσα ενημέρωση αναφορικά με την μήνυση κατά των Τραπεζών.

Επείγουσα ενημέρωση αναφορικά με την μήνυση κατά των Τραπεζών.

Ενημέρωση αναφορικά με την μήνυση.

 

Επί της κατατεθείσας από 22.11.2016,μηνύσεώς μας (με στοιχεία δικογραφίας Β 2016/ 2612), κατά των τραπεζών, ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εικοστό πταισματοδίκη Αθηνών επί των κατατεθειμένων θεμάτων.

Στην συνέχεια, ο πταισματοδίκης Αθηνών ζήτησε προφορικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας να του απαντήσουμε στα παρακάτω ερωτήματα:

Α. Περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων ή δανείων συγκεκριμένα, τα οποία δόθηκαν από τις αναφερόμενες τράπεζες, χωρίς τις προβλεπόμενες εγγυήσεις (σε ποιους δόθηκαν ή πότε), προκειμένου να διερευνηθούν εάν (στις περιπτώσεις αυτές) τηρήθηκαν ή όχι οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στις διατάξεις του κανονισμού πιστοδοτήσεων των τραπεζών αυτών.

Β. Με ποιο τρόπο και πότε υπεξαιρέθηκαν χρήματα από όργανα των παραπάνω τραπεζών, όπως διατείνονται και από ποιους συγκεκριμένα. Να διευκρινίσουν επίσης (και όσον αφορά την κακουργηματική πράξη της απάτης), ποιοι προέβησαν σε παραστάσεις ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, με αντίστοιχη ζημιά του Δημοσίου.

Ήδη, έχει κατατεθεί το συνημμένο από 06.06.2017 υπόμνημα από τον πληρεξούσιο δικηγόρο.

 

Δείτε το περιεχόμενο του Υπομνήματος :

 

Προσοχή:


Επειδή πρέπει και οι υπόλοιποι μηνυτές να καταθέσουν επί των τιθεμένων ερωτημάτων, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν συμφωνείτε με το επισυναπτόμενο υπόμνημα και αν ναι, να μας στείλετε την επισυναπτόμενη εξουσιοδότηση για να συμπεριληφθείτε σε αυτό, άλλως, θα πρέπει να καταθέσετε έως της 26.06.2017 διότι μετά η δικογραφία θα προωθηθεί στην Εισαγγελία.

 

Κατεβάστε την εξουσιοδότηση από εδώ:

 

Νομικό τμήμα και υπηρεσίες

Νομικό τμήμα και υπηρεσίες

Κεντρικά Γραφεία Φορέα
Τα Κεντρικά γραφεία του φορέα μας είναι: 25ης Μαρτίου 7, Πλατεία Ν. Σμύρνης 3ος Όροφος, τηλ. 21.21.05.47.05, 694 9907 999
Έδρα Νομικού Τμήματος
Η Έδρα του Νομικού τμήματος του φορέα μας είναι: Σοφοκλέους 5, Αθήνα, 7ος Όροφος, τηλ. 21.21.05.47.05
Το Νομικό μας τμήμα
ΠΡΟΣΟΧΗ : Δικαίωμα χρήσης τηλεφωνικής επικοινωνίας και υποστήριξης με το τηλεφωνικό κέντρο του νομικού μας τμήματος, έχουν μόνον τα ενεργά μέλη του φορέα μας.  Παρακαλούμε μην απασχολείτε τους Δικηγόρους μσς ασκόπως.

Για το κοινό διατίθεται το τηλέφωνο της γραμματείας : 21.21.05.47.05

Νομικός Εκπρόσωπος και προϊστάμενος του Νομικού Τμήματος
1. Δικηγόρος Αθηνών, Κος Εμμανουήλ Παπαδάκης (τηλ. Κέντρο 210.3250181)
Σοφοκλέους 5, Αθήνα, 7ος Όροφος.

2. Συνεργαζόμενος Δικηγόρος Αθηνών,Κος Τζελλης Ανδρέας, Σολωμού 66, 2ος όροφος
(τηλ. 210.3250181)
3. Συνεργαζόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Κα Πέγκα Θεοφανώ (τηλ. 210.3250181)
Σοφοκλέους 5, Αθήνα, 7ς Όροφος.
4. Συνεργαζόμενος Δικηγόρος Αθηνών , Κα Νικητούλα Σπανάκη (τηλ. 210.3250181)
Σοφοκλέους 5, Αθήνα, 7ς Όροφος.
5. Συνεργαζόμενος Δικηγόρος Αθηνών , Κος Θωμάς Παλαιογιάννης (τηλ. 210.3843095)
Σοφοκλέους 5, Αθήνα, 7ς Όροφος.
6. Συνεργαζόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Κος Ιωάννης Λαυρεντιάδης (τηλ 6948267766.)
Στουρνάρη 39, Αθήνα.
7. Συνεργαζόμενος Δικηγόρος Πειραιώς , Κα Μελίνα Λαυρεντιάδου (τηλ 6976408593)
Στουρνάρη 39, Αθήνα.
8. Συνεργαζόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Κος Διαμαντής Νίστας (τηλ 6944211741)
Βερανζέρου 5, Αθήνα.
9. Συνεργαζόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Κα Βασιλική Καμηλάρη (τηλ 6977259502)
Χεύδεν 13, Αθήνα.
10. Υπεύθυνος Οικονομοτεχνικών Μελετών, Κος Γεώργιος Σαρρής (τηλ 2121054705)
Δαμάστα, Ηρακλείου Κρήτης, Ελλάδα
11. Υπεύθυνη Συμβολαιογράφος Πειραιά και Πρόεδρος του φορέα, Κα Μπεκύρη Ελένη (τηλ 210.4123856), Αλκιβιάδου 142, Πειραιάς,2ος Όροφος

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το καθεστώς πλέον τρώει τα παιδιά του … 

Προσφάτως όλοι πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη, που πλέον έχει φτάσει σε δραματικό σημείο, τέτοιο, ώστε να μην μπορεί να αγοράσει ούτε… χαρτί, λόγο του υπερδανεισμού της επιχείρησης.

Η Δημοκρατική Ενότητα Ελευθέρων Πολιτών (Δ.ΕΝ.), αλλά και η «Ελευθερία» λυπάται ειλικρινά για αυτό και συμπάσχει με τους υπαλλήλους που δυστυχώς πρόκειται σύντομα να απολυθούν. Όμως αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι κατά κάποιο τρόπο η λογική σειρά των πραγμάτων, αφού ο ΔΟΛ ήταν ένας ισχυρός οργανισμός πολιτικής παραπληροφόρησης των Πολιτών, που δρούσε σαφώς και πάντα υπέρ του καθεστώτος.

Σήμερα το ίδιο το καθεστώς, που το υπηρετούσε πιστά, τρώει και πολιτικούς του «υπηρέτες». Ο ΔΟΛ, όπως και άλλοι οργανισμοί, καθεστωτικής παραπληροφόρησης, σίγουρα θα είχαν τελείως διαφορετική τύχη εάν δεν ήταν ταγμένοι υπέρ του καθεστώτος. Εάν δηλαδή υπηρετούσαν σωστά τον πελάτη-Πολίτη και φυσικά σεβόντουσαν το λειτούργημα, όπως είναι η αληθή ενημέρωση των πολιτών. Αντί όλων αυτών, τάχθηκε να παραπληροφορεί, να τρομοκρατεί και να προσπαθεί πάντα να μετατρέπει το μαύρο σε άσπρο. Αξίζει να σημειωθεί, πως πλέον, είναι αποδεδειγμένο ότι οι τράπεζες ΔΕΝ έχουν πραγματικά δανείσει κανέναν, ενώ όλους τους έχουν εξαπατήσει. Αυτό δεν είναι δυνατόν να μην το γνώριζαν, όπως επίσης και ότι οι ίδιες οι τράπεζες, έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 233 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος. Στοιχεία που εάν είχαν «βγει» στις φυλλάδες και γενικά στα ΜΜΕ, στο όνομα του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος, τότε είναι βέβαιο πως θα είχαν σωθεί εκατομμύρια Πολίτες από την καταστροφή και φυσικά και οι ίδιοι. Όμως η επιλογή της σιωπής και ενδεχομένως η συγκάλυψη, είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να είναι και οι ίδιοι θύματα των όσων απέκρυβαν. Με λίγα λόγια είναι αυτό που λέει ο λαός… «ότι σπέρνεις θερίζεις»… !!! Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες κατηγορίες υποτακτικών του καθεστώτος, όπως Δικηγόροι, Δικαστές, Ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και πολλοί άλλοι…. Φυσικά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια, όμως… ίδια πονάνε.

Το θηρίο που γιγάντωσαν και λέγεται πλέον καθεστώς, αρχίζει και «τρώει» τα παιδία του. Να είναι βέβαιοι πως κανείς τους δεν θα γλυτώσει. Μπορεί να υπάρχει χρόνος μπορεί και όχι, όμως έστω και καθυστερημένα θα πρέπει να αντιδράσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια, αντί να βγαίνουν καθημερινοβραδυνά εκεί όπου ακόμα εργάζονται και να «πουλάνε» ελπίδα στους ήσυχους και τραγικούς που τους πιστεύουν. Αυτή η πολιτική «αγοροπωλησία» τελείωσε ή τελειώνει. Όλοι σιγοβράζουμε σαν τους βατράχους με ευθύνη και των ΜΜΕ και φυσικά των «αστέρων» τους.

Αυτή ίσως είναι η μόνη πραγματικά σωτήρια λύση που προλαβαίνουν να έχουν … !!!

 

Μασσέλος Ιωάννης

Γενικός Γραμματέας «Ελευθερίας»

Τηλ. 6949907999

Δελτίο τύπου “Ελευθερίας”: Η άμυνα κατά των τραπεζικών επιθέσεων

Δελτίο τύπου “Ελευθερίας”: Η άμυνα κατά των τραπεζικών επιθέσεων

Δελτίο τύπου «Ελευθερίας» της 22/1/2017 – Επείγουσα Ανακοίνωση, η άμυνα κατά των τραπεζικών επιθέσεων

 

Ανακοινώνουμε προς όλα τα ενεργά μέλη του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ενότητα Ελευθέρων Πολιτών (Δ.ΕΝ.)» ότι η «Ελευθερία» εκτός από την διαδικασία της μήνυσης κατά των «συστημικών» τραπεζών και των ελεγκτικών αρχών τους, που υπεξαίρεσαν τουλάχιστον 233 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος, καταστρέφοντας την Εθνική και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων υποστηρίζει πλέον νομικά, μέσω των συνεργαζόμενων δικηγόρων της τους πολίτες και με την κατάθεση ανακοπών κατά εντολών πληρωμής από τις «συστημικές» τράπεζες, με το ίδιο νομικό σκεπτικό που οδήγησε στην αμετάκλητη απόφαση 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα ενεργά μέλη του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ενότητα Ελευθέρων Πολιτών (Δ.ΕΝ.)» που συμμετέχουν στην  μήνυση κατά των «συστημικών» τραπεζών και των ελεγκτικών αρχών τους, που υπεξαίρεσαν τουλάχιστον 233 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος.

Το κόστος της συμμετοχής κάποιου ενεργού μέλους του πολιτικού φορέα της «Δ.ΕΝ.» είναι σχεδόν το ελάχιστο που ορίζει ο δικηγορικός Σύλλογος των Αθηνών, ενώ για περιπτώσεις «εκτός έδρας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τυχόν έξτρα έξοδα από την Γραμματεία της «Ελευθερίας» καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο: 210.3244849

Φυσικά, παραμένει η προσφορά για όλους τους υπόλοιπους Πολίτες να αποσταλούν ατελώς τα ορθά δικόγραφα για την περίπτωση του (μετά από αίτηση του προς την «Ελευθερία»), στον δικηγόρο της επιλογής του και να κατατεθούν από εκείνον, χωρίς την συμμετοχή της «Ελευθερίας».

Το σημερινό ενδεικτικό κόστος, για την εντός έδρας προσφυγή με ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής από «συστημική» τράπεζα από την «Ελευθερία», καθορίζεται από τον παρακάτω πινάκα:

Κόστος ανά ανακοπή εντός Έδρας (ενδεικτικό κόστος την 22-1-2017), που περιλαμβάνει όλα τα έξοδα, άνοιγμα φακέλου, κατάθεση  αγωγής- ανακοπής, παράσταση, προτάσεις, κοινοποίηση, επικυρωμένα αντίγραφα, ΠΛΗΝ του κόστους εγγραφής στον πολιτικό φορέα.
Κατηγορία Ανακοπτόμενο ποσό κόστος
1η Από 0 εως 20,000 420 € (*)
2η Από 20,001 εως 45000 437 € (*)
3η Από 45,001 εως 90,000 507 € (*)
4η Από 90,001 € και άνω 705 € (*)

 

(*) Ελάχιστη χρέωση Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι εάν κάποιος Πολίτης λάβει διαταγή πληρωμής, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ και εντός 10 ημέρου να την ανακόψει, ενώ με τον νέο νόμο εάν δεν ανακόψει δυο εντολές, τότε δημιουργείται αμετάκλητο «δεδικασμένο» εις βάρος του.

Πολίτες που επιθυμούν να προσφύγουν με την «Ελευθερία» και είναι ενεργά μέλη του πολιτικού φορέα «Δ.ΕΝ», θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το που λαμβάνουν διαταγή πληρωμής, με τον Γενικό Γραμματέα της «Ελευθερίας» κ. Λουκίσσα Κωνσταντίνο, στα τηλέφωνα: 210.3244849 & 697 697 1410

Πρέπει να έχετε στα χέρια σας, την διαταγή πληρωμής, ένα σύντομο ιστορικό του δανείου σας (Max. 2 σελίδες), τις συμβάσεις δανεισμού σας, με τις όποιες τυχόν τροποποιητικές.

Κατόπιν συννενόησης με την Γραμματεία της “Ελευθερίας” και αφού ενημερωθείτε για το ακριβές ποσό καταθέσης ανάλογα με την περίπτωση σας, καταθέτετε στον λογαριασμό του φορέα «Ελευθερία», στην Alpha Βank: ΙΒΑΝ GR 44 0140 1250 1250 0200 2017 668 το σχετικό ποσό.

 

Από την γραμματεία της «Ελευθερίας»